Passie voor schilderen

iets over mij
passie voor abstract schilderen

Een passie voor schilderen van abstracte schilderijen

Nu dan iets over mij, de maker van de schilderijen.

Hoewel ik een Nederlander ben, woon ik sinds 2007 met mijn gezin in Frankrijk, waar we van een oude boerderij een aantrekkelijke camping hebben gemaakt. www.valleedelignac.com  De camping exploiteren we nog steeds met veel plezier, maar er is naast de camping, drummen en het produceren van muziek, een echte passie bijgekomen.

Al van jongs af aan heb ik veel getekend en was ik creatief bezig in denken en doen. Toen ik 11 was maakte ik mijn eerste schilderijtje. Mooi? Nee zeker niet, een hopeloze poging een realistisch stadsgezicht te schilderen met olieverf, zonder enige techniek. Ik ben blijven schilderen en ben blijven proberen iets moois te maken.

Hoewel er soms best wel aardige schilderijen tussen zaten, gaf het mij nooit echt veel voldoening. Bovendien zat een gevoel van perfectionisme  daarvoor in de weg. Er was altijd wel iets aan een schilderij wat beter kon, een verkeerd perspectief of geen goede verhoudingen, ik vond altijd wel iets. Ik bewonder schilders die heel realistisch schilderen en je doen twijfelen, of je naar een kunstwerk kijkt of een foto.

Mij ontbreekt het aan geduld ervoor en ik heb ontdekt dat ik meer een expressionist ben. Ik vind het leuker om iets te schilderen wat er nog niet is. Creëren geeft mij veel meer voldoening dan vastleggen wat er al is!

Mijn passie voor schilderen werd opnieuw aangewakkerd, toen ik de abstracte schilderijen ontdekte van schilders van deze tijd. Daarnaast werd ik voor het eerst echt geraakt door abstracte schilderijen, dit had ik nog niet eerder ervaren, maar direct stond vast, dit wil ik ook!

Ik ben het gaan proberen en eerlijk gezegd het is moeilijker dan ik dacht, maar leuk!

Ik ben midden vijftig en ieder nieuw schilderij is weer een nieuwe reis naar mijn eigen stijl. Maar één ding is zeker, kleuren zullen in mijn werk niet ontbreken, omdat …

Kleuren maken je dag


Een paar van mijn eerdere werken …

  • passie
  • koe met kalf
  • passie voor schilderen
  • schilderen
  • landschap

Schilderen + Passie

Passie en schilderen

© 2023 dutchartoriginals - Marcel de Bruin

Volg mij —